הזדקנות האוכלוסייה הובילה לעלייה בשכיחותן של מחלות נוירופסיכיאטריות - אלצהיימר, פרקינסון, דיכאון, מחלות כלי דם של המוח ועוד. במחלות אלו קיימים מרכיבים קוגניטיביים (ירידה בזיכרון, בקשב, בריכוז ובהתמצאות), רגשיים (מצב רוח ירוד, דיכאון, חרדה, אדישות) והתנהגותיים (אי שקט, תוקפנות, מחשבות שווא, הזיות). שינויים רגשיים-התנהגותיים מופיעים אצל יותר מ 90% מהחולים במחלות אלו, וגורמים סבל משמעותי עבור החולים ובני משפחותיהם. צפו בהמלצה על ממואפ מעציון קריס, בן זוג המטפל באשתו חולת דמנציה ואלצהיימר


אלצהיימר ודמנציות אחרות הינן מחלות נוירולוגיות פרוגרסיביות וסופניות. שלב של איבוד זיכרון מתקדם לשלב של ירידה בתפקוד עצמאי ונגמר בשלב סיעודי שמביא לסכנות רפואיות רבות כמו כל אדם סיעודי לגמרי.

עציון קריס, בעלה האוהב והמסור של רחל הפך לדמות מובילה ונערצת בזכות המידע האישי הנרחב שהוא משתף על התמודדות שלו בטיפול עם אדם הסובל מדמנציה ואלצהיימר. בראיון עם ד"ר דנה פאר הוא מספר וממליץ על השיטה ועל המסך החכם של ממואפ ומשתף באופן פתוח מאד בחוויות שלו בטיפול וליווי בדמנציה לאורך מספר שנים.

בין 25%-75% מהמבוגרים מדווחים שהזיכרון שלהם אינו כפי שהיה בעבר. כמעט כולם מודאגים שהשינוי בזיכרון מרמז על התחלה של מחלת אלצהיימר או סוג אחר של דמנציה. במשאלים שנערכו בקהילה נמצא שהפחד ממחלת הדמנציה והאלצהיימר מהווה אחד משלוש הדאגות העיקריות במבוגרים בעוד שרק 8% אחוזים מהמבוגרים הסובלים מהפרעה בזיכרון מפתחים אלצהיימר. ישנו "שטח אפור" בין דמנציה למצב שבו אין דמנציה. הפרעה קוגניטיבית ללא דמנציה נחלקת בגיל מבוגר למצב של איבוד זיכרון "תלוי גיל", שהוא מצב שפיר, ולהפרעות זיכרון קלות MCI המהוות תסמינים מוקדמים לדמנציה .


לצפייה בהמלצה של עציון קריס  >>>   |    לצפייה בראיון המלא  >>>

קישור לטופס צור קשר