החיים עם אדם הסובל מדמנציה הם אתגר רגשי ומנטלי עבור בני המשפחה המטפלים. כל שינוי קטן במצבו של החולה עשוי להשפיע באופן דרמטי על איכות החיים של כל המשפחה. עם זאת, תוצאות המחקר של ד"ר דניאלה איזנברג שפרן מהמרכז האקדמי רופין, שהציגה את השפעת השימוש במערכת ממואפ על בני משפחה המטפלים בחולי דמנציה, מגלות תמונה מעודדת. המחקר מצביע על שיפורים ניכרים בחוסן הנפשי של בני המשפחה, במיוחד בנוגע למתח, חרדה ודימוי עצמי.
השימוש במערכת ממואפ בבתי משפחות חולי דמנציה תורם להפחתת תחושת המתח והחרדה בקרב בני המשפחה. המערכת מציעה פתרונות מותאמים אישית, כאלו שמסייעים במעקב אחר מצב החולה בצורה שוטפת ומספקים כלים להתמודד עם מצבים מורכבים. המידע המועבר דרך המערכת מאפשר לבני המשפחה להיות מעודכנים ומודעים במצבו של יקירם, תוך כדי קבלת הדרכה ושירותי תמיכה מקצועיים. תוצאות המחקר מעידות על ירידה ברמות המתח והחרדה בקרב מטפלים, כשבנוסף ישנה תחושת ביטחון רבה יותר.
בני המשפחה שמתקינים את המערכת מרגישים כי הם מצוידים בכלים שיכולים להקל עליהם ביום-יום, תוך כדי שמירה על תחושת שליטה במצב. המערכת לא רק מספקת מידע שימושי על מצב החולה, אלא גם מציעה אפשרויות להתאמת תוכן והפעלה שמגבירים את הקשר בין המטפל לחולה. תחושת העשייה המועילה והתרומה האמיתית לאיכות החיים של יקירם מחזקת את תחושת החוסן הנפשי.
היכולת להסתמך על מערכת שתומכת הן במטופל והן בבני משפחתו, מספקת יתרונות גם בתחום הרגשי. בני משפחה רבים מדווחים על תחושת תמיכה רגשית גדולה יותר כאשר הם מרגישים כי הם לא לבד במאבק. ממואפ לא רק מספק פתרונות טכנולוגיים, אלא גם מאפשר לבני המשפחה להרגיש חלק מקהילת תמיכה רחבה. תוצאות המחקר של ד"ר דניאלה איזנברג שפרן מחזקות את המסקנה כי מערכות טכנולוגיות כמו ממואפ לא רק משפרות את איכות חיי החולים, אלא גם תורמות לחיזוק חוסן הנפשי של בני המשפחה, שעושים מאמצים גדולים להעניק טיפול איכותי ומסור.